Kuzmovo 2014.

Kuzmovo2014- (1)U petak 26. 09. 2014. godine proslavili smo blagdan naših nebeskih zaštitnika svetih Kuzme i Damjana. Svečanu svetu misu predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, a slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor iz Sračinca. Na misi je prisustvovalo desetak svećenika što iz dekanata što prijatelja.

Svojim prisustvom nas je počastio naš Koprivničko-Križevački župan, gosp. Darko Koren sa suradnicima, načelnik općine gosp. Danimir Kolman, predsjednik Općinskog vijeća gosp. Josip Mlinarić, saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković.  Na misi su Kuzmovo2014- (7)također prisustvovali liječnici, medicinske sestre i ljekari koprivničke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva kojima su sv. Kuzma i Damjan zaštitnici sa svojim duhovnikom vlč. Krunoslavom Pačalat. U koprivničkom kraju već pet godina djeluje Podružnica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a osnivanjem ogranka HKDMST-a u Koprivnici upotpunjen je apostolat katolika u zdravstvu. Kuzmovo2014- (5)

Na kraju svete mise župnik vlč. Igor Radašić zahvalio se svima koji su na bilo koji način pridonjeli da ovo slavlje bude što svečanije. Zahvalio se ženama iz crkvenog vijeća, Eko udruzi, vatrogascima i svima koji su pomogli oko čišćenja crkve, pečenju kolača, štrukli… Svečana večera za biskupa, svećenike i sve ostale goste održala se u Vatrogasnom domu u Kuzmincu. Meso, kolače i sve što je ostalo od večere crkveni odbornici su podijelili starim i bolesnim ljudima. Kuzmovo2014- (6)Kuzmovo2014- (4)